Cequip | Iniciatives Reforç Competitivitat 14-15 de Cequip
El CEQUIP ha engegat un pla d'iniciatives per reforçar la competiivitat (IRC) del sector dels béns d'equip durant el període 2014-2015
cequip, reforç, competitivitat, pla d'iniciatives, innovació
16793
post-template-default,single,single-post,postid-16793,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Cequip incorpora 5 noves empreses

Cequip incorpora 5 noves empreses

CEQUIP, la fundació que agrupa fabricants de béns d’equip catalans, ha fet un pas endavant per a la seva consolidació com a referent d’aquest sector amb la incorporació, aquest mes de maig, de cinc noves empreses. Els nous associats fan que la fundació sumi un total de 20 empreses.

Les empreses que s’han incorporat a la fundació són Canigó (Banyoles) dedicada a fabricar màquines de tall de marbre; Autimec (Igualada), dedicada a la fabricació de maquinària especial i reciclatge de metalls; Mapro (Sant Fruitós de Bages), de maquinària de test i muntatge; Talleres Serra (Martorell), de maquinària de manipulació de cartró ondulat i Metalquimia (Girona) líder en tecnologia i fabricació de línies completes de producció de productes carnis cuits i marinats.

La directora de CEQUIP, Judit Coll, explica que l’ampliació de la fundació amb cinc nous membres suposa un salt endavant, aconseguint una massa crítica que permetrà fer més forta l’empenta de la fundació per fer avançar el sector.

Coll també valora el creixement del CEQUIP perquè és especialment enriquidora l’entrada de socis que tenen clar que la innovació és la clau per crear productes i serveis eficaços, eficients i rendibles. Els béns d’equip constitueixen una font de coneixement tecnològic, ambiental, internacional i productiu que no podem desaprofitar. Fem de la innovació el principal avantatge competitiu de les empreses fabricants de béns d’equip i apliquem aquesta innovació a tota la cadena de valor.

Gairebé 500 milions d’euros de facturació

Les vint empreses que actualment formen part del Cequip van facturar el 2010 prop de 500 milions d’euros. Els membres de la fundació inverteixen entorn d’un 7,25% de mitja de la seva facturació en R+D+I i exporten una mitja del 67%.