Cequip | Iniciatives Reforç Competitivitat 14-15 de Cequip
El CEQUIP ha engegat un pla d'iniciatives per reforçar la competiivitat (IRC) del sector dels béns d'equip durant el període 2014-2015
cequip, reforç, competitivitat, pla d'iniciatives, innovació
16818
post-template-default,single,single-post,postid-16818,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Els fabricants d’equips industrials catalans demanen reconeixement al govern per potenciar el sector

Els fabricants d’equips industrials catalans demanen reconeixement al govern per potenciar el sector

Una representació de CEQUIP, la fundació que agrupa fabricants de béns d’equip catalans, es va reunir el passat 12 de juliol amb el Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, per intercanviar punts de vista sobre la situació d’aquest sector.

Durant la visita, els representants del CEQUIP van demanar al conseller reconeixement i suport específic als fabricants de béns d’equip per part del govern, tenint en compte que és l’únic subsector que va créixer en producció industrial els anys 2010 i 2011 i que són empreses amb alt valor afegit i elevat poder d’arrossegament en altres sectors.

La fundació catalana que agrupa els fabricants va posar-se a disposició del govern per dissenyar mesures d’impuls a un subsector en creixement els últims dos anys

La delegació del CEQUIP va posar els fabricants de béns d’equip a disposició del govern per definir polítiques d’impuls al sector i aplicar mesures de millora per potenciar-ne el seu creixement. El president de la fundació, Pere Girbau Pous, va destacar que les empreses que formen part del CEQUIP exporten una mitjana del 71%, inverteixen un 5,8% en R+D i contracten personal altament qualificat, amb un 28,4% d’universitaris a les seves empreses.

Per la seva banda, el conseller va reconèixer les especificitats del sector i la necessitat de donar-los el valor que requereixen. Francesc Xavier Mena va demanar a CEQUIP que fes arribar al govern mesures per agilitzar i fomentar la competitivitat del sector “evitant posar pals a les rodes” a un sector clarament estratègic pel país, apuntant que si calia fer reformes normatives estaven oberts a activar-les. Així mateix es va oferir a fer de pont amb altres administracions.

El responsable de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de la Generalitat, Joan Miquel Hernández, va afegir que “tenir un sector industrial potent, passa per tenir un sector de fabricants de béns d’equip fort”.