Cequip | Jornada 10 anys CEQUIP-La cooperació com a clau del futur
17828
post-template-default,single,single-post,postid-17828,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Jornada 10 anys CEQUIP-La cooperació com a clau del futur

Jornada 10 anys CEQUIP-La cooperació com a clau del futur

ELS FABRICANTS DE BÉNS D’EQUIP CATALANS MARQUEN LA COOPERACIÓ DEL SECTOR COM A CLAU DE FUTUR
Representants de diverses empreses del territori català es van reunir a la jornada dels 10 anys de CEQUIP

Aquest dimecres el clúster de fabricants de béns d’equip català, CEQUIP, ha celebrat els seus 10 anys amb una jornada de reflexió i debat sobre el sector que ha tingut lloc al Cibernàrium del Mediatic a Barcelona.

El president de CEQUIP, Pere Girbau Pous, ha destacat que “els fabricants de béns d’equip tenim el repte d’adaptar-nos a un nou context que passa per nous paradigmes econòmics, polítics i energètics. Caldrà més que mai redefinir els nostres paradigmes interns”.

els fabricants de béns d’equip catalans han apostat per la cooperació entre les empreses del sector per aconseguir la massa crítica necessària per obtenir una major competitivitat

La jornada s’ha iniciat amb un diàleg sobre El futur dels béns d’equip a l’economia catalana i europea, entre el periodista econòmic Ramon Aymerich i el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat, Albert Castellanos.

Les conclusions han estat que els fabricants de béns d’equip catalans són un sector amb un valor real estratègic superior a les xifres de la seva dimensió, un aspecte que consideren clau per poder ser competitius davant el “gegantisme econòmic dels grans grups alemanys, japonesos o americans”. En aquest sentit, i tenint en compte que el sector català no té cultura de fusió, han apostat per la cooperació entre les empreses del sector per aconseguir la massa crítica necessària per obtenir una major competitivitat.

Aymerich i Castellanos, han coincidit a destacar que els fabricants de béns d’equip són un sector clau per la modernització del teixit empresarial de Catalunya i que la seva especialització per una banda, els provoca dificultats per adquirir rendiments d’escala, però per l’altra els dóna flexibilitat i capacitat d’adaptació.

Al segon bloc, en una taula rodona amb representants de diferents empreses del sector com ABB, HP, Aranow i Tecnium, els participants han conclòs que la innovació és el pal de paller per mantenir el creixement. Han admès que sovint fan més innovació reactiva que no pas proactiva i que justament han d’innovar en la seva forma d’innovació, si bé han apuntat que ja estan treballant amb start-up’s en alguns casos i en el foment de la intraemprenedoria.

Els participants han coincidit a reclamar que és urgent adaptar els cicles formatius per facilitar la captació de perfils professionals que el sector requereix i que no troben al mercat.

S’ha reclamat més diàleg amb l’administració per establir conjuntament polítiques que permetin consolidar un sector estratègic pel país

L’acte l’ha tancat el secretari general d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert, que ha felicitat el clúster per la seva trajectòria i ha afegit que el Pla Nacional per la Indústria ha de permetre generar confiança per impulsar una economia competitiva des de la indústria.

L’esdeveniment ha comptat amb el suport de l’empresa Emerson Industrial.Mapeig del sector de Fabricants de Béns d’equip