Cequip | Hewlett Packard acull el Punt de Trobada sobre Estratègia Empresarial
CEQUIP, Digitalización, Transformación digital, Industria 4.0, Servitización
18286
post-template-default,single,single-post,postid-18286,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Hewlett Packard acull el Punt de Trobada sobre Estratègia Empresarial.

Hewlett Packard acull el Punt de Trobada sobre Estratègia Empresarial.

Hewlett Packard va acollir el Punt de Trobada “Nous models de negoci basats en la venda de serveis”, que es va celebrar el proppassat 29 de març.

L’acte, adreçat a CEOs, directors de R+D+i, directors IT i, en general, a perfils directament relacionats amb la definició de l’estratègia empresarial, el model de negoci, la transformació digital i la sostenibilitat, va comptar amb la participació de 25 representants d’una vintena d’entitats.

Durant la sessió, es va fer una introducció de la servitització d’equips com a estratègia d’Economia Circular, abordant les principals motivacions de les empreses i les principals barreres que es troben, entre d’altres aspectes. També es va presentar l’estat de l’art de la servitització a les empreses del CEQUIP, en base als resultats obtinguts a través d’una enquesta online adreçada als fabricants de béns d’equip.

Com a casos d’èxit, amb diferents graus de desenvolupament i implantació, es van presentar les experiències de servitització de dues empreses del clúster, Hewlett Packard i Girbau, que van compartir amb els assistents l’evolució portada a terme en els seus models de negoci i els avantatges i les dificultats que s’han trobat i que es troben en el camí cap a la servitització, entre elles, el nivell de maduresa dels mercats.

Finalment, es va abordar la importància de les solucions tecnològiques com a factor clau per a la servitització, comptant per això amb la participació de les empreses Integral Innovation Experts i Nexiona Connectocrats, i del centre de recerca CITCEA-UPC.