Cequip | Èxit de participació al Punt de Trobada sobre Servei Post-venda
CEQUIP, Mantenimiento predictivo, Transformación digital, Industria 4.0, Máquinas conectadas
18297
post-template-default,single,single-post,postid-18297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Èxit de participació al Punt de Trobada sobre Servei Post-venda.

Èxit de participació al Punt de Trobada sobre Servei Post-venda.

El proppassat 10 de maig el CEQUIP va celebrar un Punt de Trobada sobre Servei Post-venda, en el que es van abordar els reptes i dificultats que suposa per a les empreses el “Manteniment basat en les TICs”.

L’acte, que va comptar amb la col·laboració del Centre d’Innovació i Tecnologia de la UPC (CIT-UPC), va congregar prop d’una trentena de representants d’empreses fabricants de béns d’equips, proveïdors tecnològics i centres de recerca, que es van donar cita al recinte de Torre Girona de la UPC.

Tots els assistents van participar activament, compartint la seva visió i experiència sobre la captació de dades per al control de les màquines com a element clau per al Servei d’Assistència Tècnica, per tal de conèixer què li està passant als equips en tot moment i predir l’evolució en el seu comportament futur.

Aspectes com les traves per part dels clients a l’hora de connectar les màquines a la xarxa, la confidencialitat de les dades, les diferències culturals i idiomàtiques en empreses amb volums d’exportació que superen en molts casos el 90%, o la falta de sensòrica a les màquines van ser alguns dels temes que es van posar sobre la taula, i que condicionen el desenvolupament del manteniment predictiu.

El Center for Supervision, Safety and Automatic Control (CS2AC), centre de recerca vinculat a la UPC, i les empreses B&R Automation Ibérica i Siemens Industry Software van presentar diversos casos d’èxit de desenvolupament i implantació de solucions tecnològiques aplicades al manteniment.