Cequip | Esmorzar Informatiu sobre el risc a la venda de Béns d’Equip als mercats internacionals
CEQUIP, MARSH, Béns d'Equip, riscs mercats internacionals
18364
post-template-default,single,single-post,postid-18364,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Esmorzar Informatiu sobre el risc a la venda de Béns d’Equip als mercats internacionals.

Esmorzar Informatiu sobre el risc a la venda de Béns d’Equip als mercats internacionals.

El CEQUIP va organitzar ahir a Barcelona l’Esmorzar Informatiu “Visió 2020 del risc en la venda a l’exterior de Béns d’Equip. Risc vs oportunitats? Estratègies i proteccions”, centrat en els riscs als que han de fer front els fabricants de Béns d’Equip en operacions de venda i inversions als mercats internacionals.

El sector de Béns d’Equip està altament internacionalitzat, i bona prova d’això són les empreses fabricants que formen part del CEQUIP, on el 95% de les empreses són exportadores i el 53% d’aquestes exporten per sobre del 80% del seu volum de facturació.

En aquest context d’internacionalització, és vital que les empreses coneguin l’impacte potencial dels riscs associats a les seves operacions, ja siguin riscs conjunturals, com els cicles econòmics o esdeveniments geopolítics amb efectes que van més enllà del país o països on s’originen (el cas del Brexit, la guerra comercial EE.UU-Xina, etc.), o els reptes estructurals com ara les noves tecnologies, la transició energètica, els canvis demogràfics o una feroç competència a nivell global.

Durant l’acte la consultora americana Marsh & MacLennan Companies, entitat líder a nivell mundial en gestió del risc, va compartir amb els assistents (Consellers Delegats, Directors Executius, Directors Financers i Directors d’Expansió d’empreses fabricants de Béns d’Equip) la seva visió i dilatada experiència trobant solucions per tal de protegir les transaccions comercials en mercats internacionals. Solucions de cobertura del risc d’impagament, de resolució de contracte, d’execució indeguda d’avals, de risc d’expropiació o de retirada de llicències, entre d’altres, poden ser determinants per a l’èxit de l’operació i per a l’obtenció de finançament.