Cequip | Punt de Trobada sobre Fabricació additiva a HEWLETT PACKARD
CEQUIP, Béns d'Equip, Fabricació additiva, Impressió 3D, Hewlett Packard
18465
post-template-default,single,single-post,postid-18465,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Punt de Trobada sobre Fabricació additiva a HEWLETT PACKARD.

Punt de Trobada sobre Fabricació additiva a HEWLETT PACKARD.

L’empresa HEWLETT PACKARD, membre col·laborador del Clúster de Fabricants de Béns d’Equip de Catalunya, CEQUIP, va acollir ahir a les seves instal·lacions de Sant Cugat el Punt de Trobada “Fabricació additiva en plàstic/polímers”.

La fabricació additiva (o impressió 3D) ha suposat una autèntica revolució en la forma de fabricar en els últims anys, convertint-se en una eina clau per a sectors tan diversos com el ferroviari, la biomedicina, l’aeronàutica, l’automoció, o l’arquitectura, entre d’altres.

A l’entorn industrial i, particularment de la maquinària, el seu ús inicial, majoritàriament enfocat a la fabricació de peces de prototipatge a la fase de desenvolupament d’un producte, ha anat obrint-se camí a la fabricació de peces d’utillatge i de peces de geometries impossibles en la fabricació tradicional (mecanitzat, motlles), fins a arribar a convertir-se en una oportunitat real d’innovació a l’entorn productiu per a sèries curtes.

Durant la jornada es va analitzar la situació de la fabricació additiva a les empreses del clúster (experiència, motivacions i barreres d’ús) i es va fer un repàs de les principals tecnologies i materials utilitzats a dia d’avui, amb els aspectes que s’han de tenir en compte a l’hora de seleccionar una tecnologia d’impressió determinada i que passen no només per les característiques del producte (durabilitat, acabat de la superfície, nivell de detall i aplicacions), sinó també pel flux d’impressió que requereix cada tecnologia. D’aquí la importància del denominat DfMA (Design for Additive Manufacturing), que permet optimitzar al màxim les oportunitats i beneficis de la fabricació additiva en relació a l’entrada del disseny en estadis més avançats del cicle de desenvolupament del producte.

El Punt de Trobada va incloure una visita a la “Sala d’aplicacions”, un espai per conèixer de prop diversos desenvolupaments reals que es troben al mercat, i una visita al recentment inaugurat Edifici B10, unes instal·lacions de 15.000 m2 on s’ubica el centre de R+D+i en Impressió 3D de HEWLETT PACKARD a nivell mundial.